Lõuna-Aafrika Vabariigi vanglas esinesid pidustustel stripparid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidustused LAVi vanglas.
Pidustused LAVi vanglas. Foto: Facebook

Lõuna-Aafrika Vabariigi parandusameti juht lubas alustada kohest juurdlust pärast seda, kui internetis hakkasid levima videod väidetavatest stripparitest Johannesburgi vanglas, vahendab CNN.

«Osakond mõistab toimunu hukka kogu halvakspanuga, mida see väärib, ning me teeme kindlaks, et ei jäta selle juhtumiga tegelemisel ühtegi kivi ümber keeramata,» sõnas LAVi parandusameti juhataja James Smalberger.

Intsident leidis väidetavalt aset Johannesburgi paranduskeskuses, mida tuntakse ka Sun City nime all. Kurikuulsas vanglas kannavad karistust mõned riigi kõige vägivaldsemad kriminaalid.

«Fotod on tehtud juuni noortekuu pidustustel 21. juunil,» lisas Smalberger. Tegemist on iga-aastase pühaga, millega mälestatakse 1976. aastal apartheidivastases ülestõusus hukkunud õpilasi.

Parandusamet andis vanglas pidustuste korraldamisele heakskiidu, kuid Smalbergeri sõnul ei olnud sotsiaalmeedias kujutatud meelelahutuse vorm soositud ning ei järginud parandusameti poliitikat ja protseduurilisi reegleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles