Galerii: Saksamaal evakueeriti Grenfell Toweri sarnase fassaadiga tornmaja elanikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaa loodeosas asuvas Wuppertali linnas evakueeriti 11-korruselise tornmaja elanikud, mille ehitamisel oli kasutatud sama fassaadimaterjali, mida Londonis põlengus hävinenud Grenfell Toweris, teatas eile ajaleht Washington Post.

Võimuesindajate hinnangul oleksid põlengu puhul ühtlasi kasutud olnud hoone avariiväljapääsud.

Hoonest evakueeriti kokku 70 inimest, kellel soovitati peatuda sugulaste või sõprade juures või vastu võtta võimude pakutud möbleeritud korterid, kuni puudused majas likvideeritakse.

Londoni põlengu järel on tuleohutust kontrollitud mitmel pool Euroopas. Saksa meedia andmetel kontrolliti Wuppertalis kokku umbes 70 hoone tuleohutust.

«Meie juhtumi puhul leidsid asjatundjad, et paigaldatud fassaadimaterjal on tuleohtlik ja võib kujutada endast ohtu,» ütles linnavõimude eestkõneleja Martina Eckermann. Eckermann lisas, et trepikoda on majas põlengu korral raskesti kasutatav ega vasta nõuetele.

Briti peaminister Theresa May ütles eile valitsusele, et pärast Londoni tornelamu põlengut tuleks uurida hoonete fassaadikattematerjale üle riigi.

Valitsuse teatel on ohutuskontrolli käigus leitud tuleohutusnõuetele mittevastavat fassaadikatet igast seni kontrollitud 95 hoonest. Hooneid kontrolliti Inglismaal 32 piirkonnas.

Londonis puhkes 14. juunil tornelamus  Grenfell Tower tulekahju, milles hukkus 79 inimest. Leekide kiire levimise põhjuseks peetakse hoone fassaadikatteks kasutatud materjali.

Sarnase vahejuhtumi kordumise vältimiseks asusid võimud üle kontrollima riigis asuvate tornelamute fassaadikatet ja tuleohutust.

Grenfell Tower möödunud laupäeval tehtud fotol. Foto:
Grenfell Tower möödunud laupäeval tehtud fotol. Foto: Foto: Rick Gold/Capital Pictures/GOL/Capital Pictures
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles