Nemtsovi mõrvaprotsessil jäi taas kohtuotsus langetamata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia suursaadik Venemaal Laurie Bristow Nemtsovi memoriaalile lilli asetamas.
Suurbritannia suursaadik Venemaal Laurie Bristow Nemtsovi memoriaalile lilli asetamas. Foto: NATALIA KOLESNIKOVA/AFP/Scanpix

Venemaa opositsioonipoliitiku Boriss Nemtsovi tapjate kohtuprotsessi vandemehed palusid teist päeva järjest otsuse tegemiseks ühe päeva pikendust.

Moskva ringkonna sõjaväekohtu kolleegiumi vanema sõnul oli pool vandemeeste kogust leebema karistuse poolt, pool aga vastu, vahendas Ehho moskvõ.

21. juunil toimunud istungil palusid kohtualused vandemeestel end õigeks mõista.

Väidetav mõrtsukas  Zaur Dalajev ütles kohtus, et tema pole seda kuritegu sooritanud. «Mind polnud kuriteokohalgi,» väitis ta ning lisas, et teda sunniti algselt end mõrvas süüdi tunnistama.

Teine kohtualune Anzor Gubašev palus kannatanute esindajal tänada Nemtsovi ema, et too «sellise inimese üles kasvatas.» «Lugesin läbi raamatu «Mässaja pihtimus" ja mõistsin, milline mehine inimene ta oli. Väga mehine inimene, just mehisuse eest ta tapetigi,» ütles Gubašev, paludes Nemtsovi omastelt vabandust oma esmases ülestunnistuses öeldud sõnade pärast, sest ei teadnud toona Nemtsovist midagi.

Ka Šadid Gubašev väitis end süütu olevat.

Nemtsov tapeti 2015. aasta 27. veebruaril Moskvas Kremli vahetus läheduses Suurel Moskvoretski sillal.

Vene Basmannõi kohtu korraldusel on Nemtsovi mõrvas kahtlustatuna vahi all viis kahtlusalust: Zaur Dadajev, Anzor Gubašev ning nende kaasosalised Hamzat Bahhajev, Šadid Gubašev ja Temirlan Eskerhanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles