Krimm sunnib ka hispaanlasi Kremli-kriitikut kuulama

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuli alguses Moskvas käies kuulis Hispaania välisminister Alfonso Dastis kolleeg Sergei Lavrovilt, et Moskva austab nende territoriaalset terviklikkust. Samas on Vene propagandakanalid aga kujutanud katalaani eraldusmeelseid väga soojades toonides.
Juuli alguses Moskvas käies kuulis Hispaania välisminister Alfonso Dastis kolleeg Sergei Lavrovilt, et Moskva austab nende territoriaalset terviklikkust. Samas on Vene propagandakanalid aga kujutanud katalaani eraldusmeelseid väga soojades toonides. Foto: Sputnik/Scanpix

Arvestades mitu aastat kestnud usinat Vene-suhete arendamist, Vene raha turgutavat voolu kriisist räsitud Costa Brava ja Andaluusia rannalinnadesse ning seda, et just aastal 2013 jõuti rekordilise 1,5 miljoni vene turistini, tabas Krimmi anneksioon Hispaaniat ebameeldiva pauguna.

Teisipidi pöördeline oli see aga Barcelona CIDOBi mõttekoja teaduri Nicolas de Pedro jaoks. Enne seda kaasmaalasi aastaid tulutult Venemaa suhtes hoiatada üritanud analüütik hakkas tasapisi leidma rohkem kõrvu, kes tahtsid kuulata, mis tal öelda on. «Kui ma varem Venemaa desinformatsioonikampaaniatest rääkisin, peeti mind paranoiliseks,» meenutab ta.

Võrdeliselt kasvas ka Vene saatkonna huvi tema isiku vastu: kui varem saatsid nad üritustele, kus ta esines, kolmanda sekretäri, siis nüüd on platsis esinduse diplomaat number kaks. «Ma võtan seda komplimendina,» ütleb de Pedro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles