Venezuela president andis armeele käsu valmistuda riigipöördekatseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader ülemkohtu hoone kohal lennanud ärandatud kopterist.
Kaader ülemkohtu hoone kohal lennanud ärandatud kopterist. Foto: REUTERS TV/REUTERS

Venezuela president Nicolás Maduro andis kolmapäeval armeele käsu valmistuda võimalikuks riigipöördekatseks.

Venezuela pealinnas Caracases tulistati teisipäeval ärandatud politseikopterist siseministeeriumi hoonet ja visati neli granaati ülemkohtu hoone pihta, keegi siiski kannatada ei saanud.

Rünnaku korraldamise eest võttis internetis avaldatud videos vastutuse 36-aastane politseinik Oscar Perez, kes teatas, et on osa sõduritest, politseinikest ja ametnikest koosnevast rühmast, mis nõuab Maduro valitsuse lahkumist.

Maduro nimetas vahejuhtumit terrorirünnakuks.

Telekanali CNN andmetel on Venezuela võimud palunud ründaja tabamiseks abi rahvusvaheliselt politseiorganisatsioonilt Interpol. Varastatud kopter leiti hiljem linna lähedalt maapiirkonnast.

Venezuela valitsusvastaste vägivaldsete protestide ohvrite arv on viimastel andmetel tõusnud 75-ni. Peaaegu igapäevased protestid president Maduro vastu algasid 1. aprillil. Meeleavaldajad nõuavad tema tagasiastumist ja uute valimiste korraldamist.

Prokuröride sõnul on meeleavaldustes saanud kannatada või haavata üle tuhande inimese. Vabaühenduse Forum Penal andmetel on võimud kinni võtnud üle 3000 meeleavaldaja.

Madurot süüdistatakse majanduskriisis, mis on tekitanud toiduainete, ravimite ja esmatarbekaupade puuduse. Sotsialistist riigipea väitel on kriis USA toetatud vandenõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles