Elevandiluurannikult leiti üle saja surnukeha

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alassane Ouattara toetajad vangi võetud sõduritega.
Alassane Ouattara toetajad vangi võetud sõduritega. Foto: SCANPIX

ÜRO teatel leiti rahutu Elevandiluuranniku lääneosast üle saja tapetu, kes ilmselt langesid riigis käiva võimuvõitluse ohvriks.

Maailmaorganisatsiooni esindaja Rupert Colville´i kinnitusel leiti laibad viimase ööpäeva jooksul kolmest eri paigast. Colville´i sõnul on osa ohvreid elusalt põletatud, vahendas uudistevõrk AFP.

Elevandiluurannikul novembris toimunud presidendivalimised kaotanud, kuid tagasi astumast keeldunud Laurent Gbagbo peidab end väidetavalt endiselt Abidjani presidendiresidentsi punkris.

Rahvusevaheliselt tunnustatud uue presidendi Alassane Ouattara toetajad jätkavad aga residentsi blokeerimist. Ouattara ütles eile tehtud avalduses, et kõiki kuritegude toimepanijaid karistatakse. Ka kutsus ta oma toetajaid üles loobuma tsiviilelanike vastu suunatud vägivallast.

Möödunud nädalal leiti riigi lääneosas asuvast Duekoue linnast mitusada tsiviilohvrit. Nii Ouattara kui ka Gbagbo veretööd omaks ei võtnud, kinnitades, et selle eest vastutab vastaspool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles