Nemtsovi mõrv: Tšetšeenia killerite järjekordne töö (1)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramzan Kadõrov.
Ramzan Kadõrov. Foto: Said Tzarnajev/Sputnik/SCANPIX

Eile vandekohtus Venemaa opositsioonipoliitiku Boriss Nemtsovi tapmises süüdi tunnistatud mehed täiendavad Tšetšeeniast saadetud killerite ridu, kelle arvel on hulgaliselt mõrvu. Ühtegi nende mõrvade tellijat pole Venemaal kunagi vastutusele võetud.

Viis süüdi tunnistatud meest osalesid vandemeeste otsusel Nemtsovi mõrvas 2015. aasta veebruaris Moskvas Kremli ja Punase väljaku otseses läheduses. Mõrva organiseerijaid ja tellijaid kohtuprotsessil välja ei tulnud, kuid Nemtsovi peret esindanud advokaadi Vadim Prohhorovi väitel tuleb neid otsida Tšetšeenia valitseja, politseikindral Ramzan Kadõrovi lähikonnast.

«Me jääme arvamuse juurde, et kuriteoga on seotud Kadõrovi lähikond. [Mõrva] eesmärk oli lõpetada Boriss Nemtsovi poliitiline ja ühiskondlik tegevus,» ütles pärast vandemeeste otsust Prohhorov, kelle väitel ei olnud kohus üldse huvitatud mõrva organiseerija ja tellija väljaselgitamisest, vältides seda teemat hoolega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles