Stoltenberg: NATO pataljonid idatiival on tegutsemisvalmis (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg. Foto: MATT DUNHAM/AP/Scanpix

Baltimaadesse ja Poola paigutatud liitlasvägede pataljonid on tegutsemisvalmis, ütles NATO peasekretär Jens Stoltenberg neljapäeval alliansi kaitseministrite kohtumisel.

«Nagu võisin ise paari päeva eest veenduda, meie tugevdatud ettenihutatud kohalolek on nüüd Eestis, Lätis, Leedus ja Poolas täielikult tegutsemisvalmis,» ütles Stoltenberg Brüsselis NATO peakorteris pressikonverentsil.

Samuti on tema sõnul tööd alustanud pataljone juhtiv peakorter Poolas. «See saadab igale võimalikule agressorile selge sõnumi: me oleme kindlameelsed, me oleme ühtsed, me oleme NATO.» 

«Me oleme edasi arendamas ka oma kohalolekut Musta mere piirkonnas. Varem sel nädalal alustas NATO sõjalise asutusena tööd Rumeenias asuv rahvusvahelise kagutiiva brigaadi peakorter,» ütles Stoltenberg. «Brigaad korraldab õppusi ja Briti lennukid turvavad piirkonna taevast.» 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles