Läti perearstid alustavad tähtajatut streiki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arst stetoskoobiga.
Arst stetoskoobiga. Foto: Anthony Devlin/PA Wire/PA Images/Scanpix

Läti perearstid kavatsevad eirata üleskutset lükata edasi eelseisva tähtajatu streigi alguskuupäeva, mis on jätkuvalt 3. juuli, teatas perearstide liit.

Streigil osaleb üle 600 perearsti. Perearstide liit peab täna streigi üksikasjade selgitamiseks pressikonverentsi.

Peaminister Māris Kučinskis pidas eile meedikute organisatsioonidega istungi, kuid perearstide liidu esindaja sinna ei läinud. Perearstide liidu juhi Sarmīte Veide advokaat ütles peaministri sõnul talle, et Veidel polnud kohustust kohale ilmuda.

Arstide liidu juht Pēteris Apinis ütles pärast kohtumist, et streigi algus võidakse edasi lükata 22. juulile, mil parlamendis toimub maksureformi eelnõu teine lugemine.

Perearstide liit teatas seepeale, et teiste inimeste nägemus streigi organiseerimisest ja toimumisest pole siduv ei streigikomiteele ega streikijatele.

Veide ütles 22. juunil, et enim lahkarvamusi riigi ja perearstide vahel tekitavad pearaha suurendamine ja perearstikeskuste loomine.

«Perearstid tahavad pearaha suurendamist 30 protsendi võrra, ministeerium pakub aga selle alusel palga suurendamist, mis ei korva halduskulusid. Perearstikeskuste loomine tähendab valveid õhtutel ja puhkepäevadel, mis oluliselt muudab perearstide töömudelit,» lausus Veide tollal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles