Saksa parlament hääletas homoabielude poolt (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvas Saksa parlamendi alamkoja ees tähistamas.
Rahvas Saksa parlamendi alamkoja ees tähistamas. Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Scanpix

Saksa parlament hääletas täna samasooliste abielu seadustamise poolt, mis annab neile ka lapsendamisõiguse.

Parlamendisaadikud otsustasid pidada hääletuse enne suvevaheaega, mis algab pärast täna toimuvat istungit. Järgmine istung toimub pärast 4. septembril aset leidvaid valimisi.

Samasooliste abielu käsitlevat seaduseelnõu hakati menetlema kiirkorras pärast seda, kui kantsler Angela Merkel ütles esmaspäeval, et tema konservatiivse võimukoalitsiooni parlamendiliikmed võivad eelnõu asjus hääletada nii nagu soovivad.

Samasooliste abielu seadustamist toetas 393 ja vastu oli 226 parlamendisaadikut. Neli jäi erapooletuks. See tähendab, et enam kui 70 Merkeli erakonnakaaslast hääletasid eelnõu poolt.

Mitmed valitsuserakondade parlamendisaadikud on siiski samasooliste abielu seadustamise vastu. Merkel ise hääletas samuti selle vastu sõnades, et tema arusaam abielust ei lähe eelnõus käsitletuga kokku.

Saksamaa lubas samasooliste registreeritud kooselu 2001. aastal, kuid samasooliste abielu polnud seaduse silmis lubatud. Oodatakse, et seadusmuudatus jõustub enne aasta lõppu. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles