Pildid ja video: tugev sadu uputab Euroopat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa pealinnas Moskvas sadas täna paari tunniga alla enam kui kolmandik kuu jagu vihma. Saksamaa pealinnas Berliinis muutis tugev vihm tänavad jõgedeks.  

Moskvat tabas täna pärastlõunal tihe vihmasadu ning umbes kuue tunniga sada alla ligikaudu kolmandik tavapärasest juunikuu normist, ehk umbes 25 millimeetrit vihma, vahendab Interfax.

Moskva meteoroloogiainstituut andis samuti välja tormihoiatuse, sest tuulepuhangud võivad ulatuda 15-20 meetrini sekundis. Loode- Moskvas sadas alla hernetera suurust rahet. 

 

Апокалипсис! #град #дождь #снеглетом

A post shared by Вера Богданова (@vera.bogdanova.ru) on

Vihmale enne uut nädalat Moskva piirkonnas nende teatel lõppu oodata ei ole, kuid sademete hulk peaks olema väiksem. 

Ilm ei andnud armu Berliiniksi, kus Saksa tabloidi Bildi teatel oli eilne vihmasadu 110 aasta tugevaim. Berliini veevärgi esindaja sõnul sadas 18 tunniga alla veerand aastasest vihmanormist.

Berliini ümbritsevas liidumaas, Brandenburgis, oli olukord The Locali andmeil veelgi äärmuslikum- seal sadas alla kuni pool aastasest vihmanormist ja see muutis osad tänavad jõgedeks. 

Olukord saadi täna hommikuks siiski kontrolli alla. Samas on Saksa meteoroloogide sõnul nädalavahetusel oodatata sademetele lisa. Tormihoiatuse on saanud ka Ida- ja Põhja- Saksamaa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles