Briti Nõukogu sai kohtus võidu Vene maksuameti vastu

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Moskvas asuv Briti Nõukogu raamatukogu..
Pildil on Moskvas asuv Briti Nõukogu raamatukogu.. Foto: AFP / Scanpix.

Venemaal eelmise aasta lõpus tugeva poliitilise surve alla sattunud Briti Nõukogu sai kohtus olulise võidu föderaalse maksuameti vastu ning pääses suurest trahvist väidetava maksuvõla eest, milles asutust süüdistati.

Moskva arbitraažkohus tunnistas täna põhjendamatuks maksuametnike nõuded nõukogu vastu, mis esitati seoses väidetava maksudest kõrvalehoidmise eest aastatel 2004-2006, vahendas AFP.

Interfax teatas, et kohtu tänase otsusega vähendatakse maksunõude «peamist osa» ning alandatakse «märkimisväärselt» trahvisummat. Täpsemaid arve ei avalikustatud. Kommersandi andmetel küündis brittide vaidlustatud trahvinõue 200 miljoni rublani.

Föderaalne maksuamet esitas nõukogule suure maksunõude eelmiste aastate eest  tänavu jaanuaris, samal ajal suleti jõuorganite survel ka nõukogu regionaalesindused Peterburis ja Jekaterinburgis.

Briti Nõukogu maksis seejärel maksuameti nõutud summa ära, ehkki sellega ei nõustutud, ning hiljem kaevati otsus kohtusse, kus hakati küsimust arutama juunis.

Vene võimude surveavalduse taga nägid paljud vaatlejad siis diplomaatilist tüli Moskva ja Londoni vahel, mis vallandus seoses kahe aasta eest mõrvatud Aleksandr Litvineko juhtumi uurimisega.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles