Marine Le Penile esitati süüdistus europarlamendi skandaaliga seoses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marine Le Pen.
Marine Le Pen. Foto: Laurent Chamussy/SIPA

Prantsuse paremäärmuslaste liidrile Marine Le Penile esitati reedel süüdistus, mille aluseks on väited, et tema erakond võttis Euroopa Parlamendilt ebaseaduslikult vastu miljoneid eurosid, et maksta palka oma Prantsusmaal töötavale personalile.

Advokaat Rodolphe Bosselut ütles, et Le Pen kutsuti juurdluskohtu ette ning talle esitati süüdistus, mille ta edasi kaebab.

Paremäärmusliku Rahvusrinde (FN) 48-aastane liider, kes edukast esinemisest hoolimata ei saanud kevadistel valimistel Prantsuse presidendiks, võttis kampaania ajal uurijate küsimustele vastamisest pääsemiseks appi europarlamendisaadiku puutumatuse.

Ta lubas aga pärast presidendi- ja parlamendivalimisi juurdlusega koostööd teha.

Uurijad kahtlustavad, et FN kasutas Brüsselis parlamendiabidele mõeldud raha Prantsusmaal erakonna heaks töötavatele inimestele palga maksmiseks.

Le Pen on üks FN-i 17 europarlamendiliikmest, keda umbes 40 parlamendiabi palga asjus uuritakse. Uurimise all on ka Marine Le Peni isa Jean-Marie Le Pen.

Marine Le Pen ei ole süüd omaks võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles