Liibüa rannikul uppus põgenikepaat, 60 inimest on kadunud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel Liibüa rannikuvetes ümber läinud põgenike kummipaat.
Reedel Liibüa rannikuvetes ümber läinud põgenike kummipaat. Foto: /AP

Liibüa rannikul läks põhja kummipaat põgenikega ja 60 inimest on kadunud, kardetavasti uppunud, ütles Rahvusvaheline Rändeorganisatsioon (IOM) reedel.

Kummipaat, milles oli 140-150 reisijat, hakkas lekkima esmaspäeval, viis tundi pärast Põhja-Aafrika rannikult teele asumist, rääkisid 80 pääsenut, kes turvaliselt Itaaliasse toimetati.

«Nad ei tea, kui kaua läks, enne kui abi kohale jõudis. Nad klammerdusid kummipaadi riismete külge, kuni pimenes, siis tuli paat ja nad päästeti,» rääkis IOM-i pressiesindaja Flavio Di Giacomo.

Päästetud toimetati Briti sõjalaevale HMS Echo, mis tegutseb praegu Vahemerel Euroopa Liidu smugeldamisvastase operatsiooni Sophia raames.

HMS Echo tõi pärast kurnavat nädalast päästetööd reedel Brindisi sadamasse kokku 550 inimest.

Inimsmugeldajad kasutavad ära ilusat suveilma ja vaikset merd, et võimalikult palju migrante Aafrikast teele saata. Pühapäevast alates on Liibüast tulnud paatidest päästetud üle 10 000 inimese.

Jaanuarist saadik on Itaaliasse jõudnud ligi 77 000 migranti - 15 protsenti rohkem kui mullu samal ajal. Surma on saanud ligi 2100 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles