Venemaa tahab immigrandid Kaug-Itta asustada (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Immigrandid Moskva lähistel asuvas migratsioonikeskuses.
Immigrandid Moskva lähistel asuvas migratsioonikeskuses. Foto: Valery Sharifulin/TASS

Venemaa Kaug-Ida regiooni rahvastiku suurendamiseks on kavas hakata sinna saatma riiki saabuvaid immigrante, ilmneb siseministeeriumis valminud dokumendist.

Lisaks sisserändajatele tahetakse Kaug-Itta ja Baikali piirkonda ümber asustada ka riigisiseseid töömigrante. Praegu napib nimetatud piirkondades töökäsi ning on tekkinud halb demograafiline olukord, vahendas Ehho Moskvõ Kommersanti.

Siseministeeriumi poolt president Vladimir Putinile esitatav migratsioonipoliitika kontseptsioon aastani 2020 on nüüd avalikuks aruteluks välja pandud.

Olemasolev, kuni 2025. aastani kehtiv kontseptsioon tahetakse asendada uuega, sest selle loojate arvates praegune maailma olukord hoogustab migratsiooni.

Kaug-Itta saabujatele tahetakse luua vajalik taristu, lihtsustada juurdepääsu haridusele, meditsiinile ning sotsiaalteenustele. Iga sinna ümber asuva venemaalase jaoks on ette nähtud kuni miljon rubla (umbes 15 000 eurot) stardikapitali.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles