Liibüa idaosas on võitluses islamistidega surma saanud 44 sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindral Khalifa Haftarile lojaalse rühmituse Salah Bou-Haliqa Brigaadi võitlejad.
Kindral Khalifa Haftarile lojaalse rühmituse Salah Bou-Haliqa Brigaadi võitlejad. Foto: ABDULLAH DOMA/AFP

Liibüa idaosas asuvas Benghazis on juunikuus võitluses islamistidega surma saanud 44 kindral Khalifa Haftarile lojaalset sõdurit, teatasid laupäeval meditsiiniametnikud.

Sõdurid tapeti Al-Sabri ja Soug al-Houti linnajagudes, mis on viimased džihadistide tugipunktid linnas.

Regiooni tervishoiuministeeriumi eestkõneleja Hani al-Aribi sõnul puudub ülevaade tapetud islamistide arvust.

Haftari vägede kõneisik Khalifa al-Abidi teatas laupäeval märkimisväärsest edust lahingutes Beghazi vabastamiseks ja lisas, et terroristid on ümber piiratud umbes kahe ruutkilomeetri suurusel alal.

Haftari ei tunnusta Tripolis paiknevat ÜRO toetatud ühtsusvalitsust ning toetab rivaalitsevat parlamenti. Kindrali üksused on vallutanud enamiku Benghazi rannikulinnast. Pühasõdalased hõivasid selle 2014. aastal. Islamistlike rühmituste seas on ka Benghazi Revolutsiooniline Šuuranõukogu, kuhu omakorda kuuluvad äärmusrühmituse Islamiriik ja terrorivõrgustiku Al-Qaedaga seostatud Ansar Al-Sharia võitlejad.

Liibüas valitseb vägivald ja kaos sestpeale, kui Muammar Gaddafi 2011. aasta ülestõusu ajal kukutati ja tapeti. Liibüas on kolm omavahel võistlevat valitsust, neist kaks baseeruvad pealinnas Tripolis ja üks Tobrukis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles