Venezuela meeleavaldusel sai surma veel neli inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märulipolitsei pealinnas Caracases, kus meeleavaldused pole samuti vaibunud.
Märulipolitsei pealinnas Caracases, kus meeleavaldused pole samuti vaibunud. Foto: JUAN BARRETO/AFP

Venezuelas sai Barquisimeto linnas korraldatud meeleavaldusel sai surma neli inimest, teatasid laupäeval võimuesindajad.

Võimud ei täpsustanud reede hilisõhtul aset leidnud vägivaldsete sündmuste üksikasju. Opositsiooniliikumise esindaja andmetel oli noorim ohvritest 20- ja vanim 49-aastane ning kõik neli surid kuulihaavadesse.

Kolm kuud kestnud valitsusvastaste protestide käigus on nüüd hukkunud juba 89 inimest. Valitsusvälise organisatsiooni Foro Penal andmetel on selle aja jooksul ajutiselt kinni peetud 3500 inimest.

Barquisimeto linn jääb pealinnast Caracasest umbes 350 kilomeetri kaugusele lääne suunas.

Peaaegu igapäevased protestid president Maduro vastu algasid 1. aprillil. Meeleavaldajad nõuavad tema tagasiastumist ja uute valimiste korraldamist. Madurot süüdistatakse majanduskriisis, mis on tekitanud toiduainete, ravimite ja esmatarbekaupade puuduse. Sotsialistist riigipea väitel on kriis USA toetatud vandenõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles