Galerii ja video: Kanada tähistas 150. sünnipäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hoolimata vihmast tähistasid kanadalased väliüritustega ja tseremooniatega täna oma kodumaa 150. sünnipäeva, vahendab Deutsche Welle.

Pidustustest võtsid osa ka Briti prints Charles ja tema abikaasa Camilla. Kanada peaminister Justin Trudeau avas pidustused pealinnas Ottawas kõnega, mida kuulasid tuhanded kohalviibijad.

«Kanada on tugev mitte hoolimata meie erinevustest vaid hoopiski tänu nendele,» sõnas Trudeau. «Meie ei soovigi erinevusi kaotada – teame, et tõeline tugevus seisneb just Kanada mitmekesisuses.»

Pidustused ei jäänud puutumata ka vastuoludest. Meeleavaldajad püstitasid juba neljapäeval Ottawasse Kanada parlamendi ette põlisrahvastele omase telgi ja eile marssisid protestijad tagurpidi pööratud Kanada lipuga mööda Toronto tänavaid. 

1867. aasta esimesel juulil ühendati Suurbritannia provintsid New Brunswick, Nova Scotia, Quebec ja Ontario Briti Põhja-Ameerika määrusega Kanada Dominiooniks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles