Soome uue tuumareaktori valmimine viibib veelgi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomes on neli töötavat tuumareaktorit. Pildil on Olkiluoto tuumaelektrijaam..
Soomes on neli töötavat tuumareaktorit. Pildil on Olkiluoto tuumaelektrijaam.. Foto: Liis Treimann.

Teollisuuden Voima teatel võib maailma esimese uue generatsiooni raskeveereaktori avamine Olkiluoto tuumajaamas lükkuda edasi aastasse 2012.

 

Soome energiagrupi teatel esitas reaktori ehitaja Areva-Siemens tööde uue ajagraafiku, millest lähtuvalt venivad ehitustööd mitme kuu võrra, vahendas AFP.

Esimese kava järgi pidi uus reaktor käivituma juba järgmisel aastal, ent seda tähtaega on juba varem edasi lükatud ehitustööde käigus ilmnenud raskuste tõttu.

Nüüd tunnistatakse, et ka viimati välja pakutud tähtajast 2011. aastal on ilmselt keeruline kinni pidada. Hilinemise tõttu tõusevad ka jaama ehituskulud, kirjutas Helsingin Sanomat.

Financial Timesi hinnangul tekitab reaktori valmimisaja edasilükkamine tõsist kahju Areva mainele. Soomlased pole ka nõustunud jagama viivitusest tekkivaid lisakulusid, ehkki Prantsuse ettevõttega ollakse pidevates läbirääkimistes.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles