USA tühistas sülearvutikeelu Abu Dhabist lähtuvatele Etihadi lendudele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etihadi lennufirma lennuk.
Etihadi lennufirma lennuk. Foto: LUCAS JACKSON/Reuters/Scanpix

USA tühistas Araabia Ühendemiraatide lennufirmale Etihad Airways Abu Dhabist lähtuvatele lendudele kehtestatud sülearvutikeelu, vahendab BNS ametivõimude teadet. 

Etihad tervitas sammu, mis järgneb Ühendriikide märtsikuisele otsusele keelata reisijatel võtta sülearvuteid pardale USA-sse suunduvatel otselendudel kümnest Türgi, Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika lennujaamast.

Keeld puudutab sülearvuteid ja teisi mobiiltelefonidest suuremaid elektroonilisi seadmeid.

USA sisejulgeolekuministeeriumi teatel kõrvaldati Abu Dhabist USA-sse suunduvad Etihadi lennud keelu alt pärast seda, kui lennufirma võttis kasutusele rangemad turvameetmed.

«Me tunnustame Etihadi kiire tegutsemise eest nende lisameetmete elluviimisel. Nende jõupingutused on eeskujuks teistele välis- ja siseriiklikele lennufirmadele, kes plaanivad uusi meetmeid rakendada,» ütles ministeeriumi pressiesindaja David Lapan.

Lapani sõnul on Etihadi rakendatud meetmed salajased, ent need hõlmavad elektroonikaseadmete senisest põhjalikumat skriinimist.

Etihad on esimene lennufirma, kelle suhtes keeld tühistatakse.

Keeld kehtestati pärast seda, kui luureametnikud said teada äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) jõupingutustest töötada välja pomm, mida oleks võimalik selliste seadmete sisse peita.

USA teatas 28. juunil, et kehtestab lisaks kümnele lennujaamale kohaldatud keelule rangemad julgeolekumeetmed päritolust sõltumata kõigile Ühendriikidesse suunduvatele lendudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles