Donald Trump võib salaja Suurbritanniat külastada (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump Washingtonis
Donald Trump Washingtonis Foto: Carolyn Kaster/AP/Scanpix

Briti poliitikute sõnul võib Donald Trump sel nädalal külastada Suurbritanniat, vahendab Sky News. See omakorda on Trumpi-vastased tagajalgadele ajanud ning sotsiaalmeedias levivad üleskutsed USA presidendi visiidi korral tänavatele protesteerima tulla. 

Anonüümseks jäänud juhtiva Suurbritannia poliitiku sõnul võib Trumpi visiit toimuda «arvatust oluliselt varem,» kirjutab Sky News. Trump osaleb sellel nädalal G20 tippkohtumisel Saksamaal ja väisab Poolat. Samuti osaleb riigipea 14. juulil toimuvatel Bastille'i päeva pidustustel Prantsusmaal.

USA-allika sõnul on Trumpi plaanides nelja päeva pikkune auk, kuhu ei ole midagi planeeritud. Arvatakse, et just siis külastab USA riigipea ilma avaliku teadaandeta Suurbritanniat.

Spekuleeritakse, et Trump võib vabade päevade jooksul sõita oma golfikeskusesse Šotimaal ja võib-olla minna ka Londonisse, et külastada peaminister May residentsi Downing Streetil.

Trumpi külaskäik on paljud Suurbritannia inimesed kurjaks ajanud. USA presidendi visiidi vastane petitsioon kogus 1,8 miljonit allkirja ja inimesi on kutsutud üles Trumpi külaskäigu puhul tänavatele protestima tulema.

Väidetavalt lükati juunisse planeeritud Trumpi ametlik visiit edasi, et vältida proteste.

Valge Maja sõnul alustab Trump oma reisi Varssavist, kus kohtub Euroopa riigipeadega. Poolas peab Trump ajaloolisel Krasinski väljakul ka kõne.

Seejärel reisib USA riigipea Saksamaale ja kohtub enne G20 tippkohtumise algust Saksa kantsleri Angela Merkeliga. G20 tippkohtumise jooksul on plaanitud kohtumised Suurbritannia peaministri Theresa May, Hiina presidendi Xi Jinpingi, Mehhiko presidendi Enrique Peña Nieto, Jaapani peaministri Shinzo Abe ja Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.

Briti valitsus pole teadlik

Briti valitsus ei tea, et Trumpil oleks kavas külastada Suurbritanniat, teatas Briti peaministri Theresa May pressiesindaja James Slack täna vastuseks meedias ilmunud teadetele.

Ühendkuningriik kutsus Trumpi algselt visiidile jaanuaris ning kutse kehtib jätkuvalt, lisas Slack.

Briti ajalehe Guardian andmetel ütles Trump Mayle, et ei kavatase Ühendkuningriiki külastada, kui sellega kaasnevad meeleavaldused.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles