Briti leht palus pealtkuulamise pärast vabandust

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sienna Miller (paremal) koos oma õe Savannahiga.
Sienna Miller (paremal) koos oma õe Savannahiga. Foto: SCANPIX

Briti ajalehe News of the World kirjastaja tunnistas üles, et väljaande töötajad kuulasid salaja pealt telefonikõnesid.

Meediamoguli Rupert Murdochi impeeriumisse kuuluv News International kavatseb luua fondi, millest saab maksta kaheksale kannatanule hüvitist, vahendas AFP. Oletuste järgi on pealtkuulatute hulk aga oluliselt suurem.

Vabanduse palumine tuli mõni päev pärast seda, kui lehe toimetaja ja uudistejuht kinni peeti. Neid kahtlustatakse mobiiltelefonide pealtkuulamises.

Pealtkuulatute seas on arvatavasti näitleja Sienna Miller, poliitik Tessa Jowell ja mitmed teised Ühendkuningriigis tuntud inimesed.

Uudisteagentuuri AFP andmetel on Miller ilmselt nende hulgas, kellele väljaanne on pakkunud kompensatsiooni. Firma pole pakutud rahasummat avalikustanud.

Briti ajalehe Telegraph andmetel käib jutt kokku 15 miljonist naelsterlingist.

News of the World on Suurbritannia suurim ajaleht. Eelmine väljaannet raputanud skandaal leidis aset aastal 2007, mil kuningakojast kirjutanud Clive Goodmani karistati prints Williami ja tema venna, prints Harry kõnede pealtkuulamise eest.

News International annab lisaks lehele News of the World välja The Suni, The Timesi ja The Sunday Timesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles