Venezuela opositsioon soovib referendumit põhiseadusreformi üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela rahvusassamblee president Julio Borges.
Venezuela rahvusassamblee president Julio Borges. Foto: Reuters / Scanpix

Venezuela opositsioon soovib korraldada sümboolse rahvahääletuse, et anda valijatele võimalus lükata tagasi president Nicolás Maduro kavandatud põhiseadusreform.

Plaanist teatas esmaspäeval rahvusassamblee president Julio Borges. Selles sammus nähakse opositsiooni jõupingutuste hoogustumist Maduro ettepaneku tõrjumiseks.

Borges ütles, et referendum võidakse korraldada 16. juulil, kaks nädalat enne seda, kui Maduro palub rahval valida delegaadid niinimetatud kodanikekongressi, mis asuks uut põhiseadust kirjutama.

Kolm kuud kestnud protestid Maduro vastu on nõudnud vähemalt 80 inimese elu, sajad inimesed on saanud kannatada või vangistatud.

Opositsioon süüdistab president Madurot majanduskriisis, mis on põhjustanud toiduainete nappust, ning on seisukohal, et riigipea kavandatud põhiseadusreformi eesmärk on katse vältida ennetähtaegseid valimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles