Umarov lükkas kuuldused oma surmast ümber

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doku Umarov
Doku Umarov Foto: SCANPIX

Põhja-Kaukaasia mässuliste ninamees Doku Umarov lükkas kuuldused oma surmast ümber, kui helistas isiklikult kohaliku raadiojaama Vabadus toimetusse.

Üks Vabaduses töötav inimene rääkis ajalehele Kommersant, et toimetuses on üks telefoninumber, millele kuulajad saavad helistada ja ükskõik millisel teemal arvamust avaldada.

«Neljapäeval me küsisime kuulajatelt, mida nad arvavad Umarovi järjekordsest likvideerimisest. Selle tulemusel helistas ta ise meile,» rääkis raadioajakirjanik.

Alguses oli nii, et raadiojama helistas inimene, kes esitles end võitlejana ja palus endale tagasi helistada. «Me ei saanud seda teha, kuna abonendi numbrit polnud näha. Kuid peagi helistas see inimene tagasi ja tegi ettepaneku rääkida Umaroviga,» rääkis ta Kommersandile.

Umarov tutvustaski ennast ja ütles, et «vaatamata kuuldustele pole tal midagi häda, ta on elus ja tal pole põhjus tervise üle nuriseda».

Ingušši Vabariigis Sunženi rajoonis 28. märtsil läbi viidud suures erioperatsioonis tapeti täpsustatud andmetel 28 mässulist, teatas täna RIA Novosti. Alates sellest on Vene meedias liikunud ringi hulgaliselt vastukäivaid jutte Umarovi saatusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles