Putin kohtus Kremlis Hiina presidendiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xi Jinping ja Vladimir Putin täna Moskvas.
Xi Jinping ja Vladimir Putin täna Moskvas. Foto: Mikhail Metzel/TASS/Scanpix

Vene president Vladimir Putin ja Hiina liider Xi Jinping kohtusid täna Moskvas.

Kõnelustel arutatakse kahe riigi kaubandussidemeid, sealjuures allkirjastatakse Hiina delegatsiooni visiidi ajal tõenäoliselt miljardite dollarite väärtuses ärileppeid.

Samuti puudutatakse ilmselt Põhja-Koread pärast Pyongyangi tänast teadet edukast mandritevahelise ballistilise raketi katsetusest. Venemaa hinnangul oli tegemist keskmaaraketiga.

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump kutsus pärast katsetust Hiinat üles Põhja-Korea küsimust lõplikult lahendama.

«Majandusküsimused on alati meie tähelepanu keskpunktis, kuid samuti tegeleme oma jõupingutuste koordineerimisega rahvusvahelisel areenil,» ütles Putin Xile kõneluste algul. Tegemist on kahe riigipea kolmanda ametliku kohtumisega sel aastal.

Hiina riiklik uudisteagentuur Xinhua teatas varem, et presidendid nõustusid esmaspäeval suletud uste taga peetud vestlusel suruma läbi sobiva lahenduse Korea poolsaare küsimuses dialoogi ning läbirääkimiste kaudu.

Peking ja Moskva on korduvalt kutsunud üles mõõdukusele Pyongyangi suhtes.

Xi ja Putin mõistsid kohtumisel taas hukka USA raketisüsteemi THAAD paigutamise Lõuna-Koreasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles