Colombia sissiliider lasti haiglast koju (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rodrigo Londono pääses haiglast koju.
Rodrigo Londono pääses haiglast koju. Foto: JAIME SALDARRIAGA/REUTERS

Vasaksisside rühmituse Colombia Revolutsioonilised Relvajõud (FARC) liider Rodrigo Londono lasti teisipäeval haiglast koju, teatas teisipäeval valitsus.

Colombia suurima sissirühmituse 58-aastane juht võeti pühapäeva hommikul pärast insulti haiglaravile. Londono, kes on tuntud nime all Timochenko, pöördus Villavicencio linna haiglasse, kui tundis kurnatust ja käe tuimust ning tal oli raskusi rääkimisega.

Londono kuulutas nädal tagasi teisipäeval FARC-i desarmeerimise ametlikult lõppenuks.

"Täna me ei vea Colombiat alt. Täna asetame relvad maha," ütles Rodrigo Londono kõnes tseremoonial, millega tähistati ÜRO järelevalve all toimunud protsessi lõppu.

"Hüvasti relvad, tere tulemast rahu," lausus Rodrigo.

"Relvade langetamine sümboliseerib uut riiki, mis me võime olla," ütles president Juan Manuel Santos, kelle hinnangul on rahuprotsess pöördumatu.

FARC muutub veel lähiajal poliitiliseks erakonnaks.

Colombia suurim mässuliste rühmitus loovutas relvad osana 2016. aasta rahuleppest, mille eesmärk on lõpetada Ladina-Ameerika pikim relvakonflikt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles