Venezuela vägivaldsete protestide ohvrite arv on tõusnud 91-ni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kriminalistid uurivad kohta, kus Engelbert Duque sai meeleavalduse ajal surmavalt haavata.
Kriminalistid uurivad kohta, kus Engelbert Duque sai meeleavalduse ajal surmavalt haavata. Foto: CARLOS EDUARDO RAMIREZ/REUTERS

Venezuela valitsusvastaste vägivaldsete protestide ohvrite arv on tõusnud 91-ni, teatasid teisipäeval võimuesindajad.

Prokuratuuri informatsioonil oli viimaseks ohvriks 25-aastane Engelbert Duque, kes sai meeleavalduse käigus surma Tariba linnas.

Peaaegu igapäevased protestid president Nicolás Maduro vastu algasid 1. aprillil. Meeleavaldajad nõuavad tema tagasiastumist ja uute valimiste korraldamist.

Prokuratuuri andmetel on meeleavaldustes saanud vigastada üle tuhande inimese. Valitsusvälise organisatsiooni Foro Penal andmetel on selle aja jooksul ajutiselt kinni peetud 3500 inimest.

Opositsioon süüdistab president Madurot majanduskriisis, mis on põhjustanud toiduainete nappust, ning on seisukohal, et riigipea kavandatud põhiseadusreformi eesmärk on katse vältida ennetähtaegseid valimisi.

Sotsialistist riigipea väitel on kriis USA toetatud vandenõu.

Paavst Franciscus kutsus pühapäeval lõpetama vägivaldseid valitsusvastaseid meeleavaldusi Venezuelas ja väljendas solidaarsust hukkunute perekondadega. Vatikan vahendas eelmisel aastal läbi kukkunud dialoogi Venezuela valitsuse ja opositsiooni vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles