Soome miinilaev Pohjanmaa uputas piraatide laeva

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pohjanmaa meeskonnaliikmed pidasid arvatavate Somaalia piraatide laeva kinni 6. aprillil.
Pohjanmaa meeskonnaliikmed pidasid arvatavate Somaalia piraatide laeva kinni 6. aprillil. Foto: SCANPIX

Soome miinilaev Pohjanmaa, mis osaleb Euroopa Liidu piraatlusvastasel Atalanta-operatsioonil, uputas eile India ookeanis piraatide laeva.

Kõnealune laev oli sel kolmapäeval kinni võetud oletatavate mereröövlite kasutuses, teatasid kaitsejõud. See tühjendati igasugusest võimalikust tõendusmaterjalist ja uputati hiljem rahvusvahelistes vetes.

Kahtlustatavate kasutuses olnud kaks paati jäeti alles ja need asuvad Pohjanmaa tagatekil. «Me ei võinud jätta laeva merele tühjalt triivima, kuna see oleks tähendanud ohtu teiste liiklejate jaoks,» rääkis Pohjanmaa komandör Mika Raunu.

Kesknädalal kinni peetud 18 oletatavat piraati viibivad endiselt miinilaeval. Atalanta-operatsiooni juhid uurivad nüüd edasist tegevust võimaliku eeluurimise ja kahtlustatavate süüdistamise osas.

Euroopa Liidu esimene merel toimuv kriisihaldusoperatsioon Atalanta sai alguse 2008. aasta detsembris. Soome merevägi võtab oma laevaga sellest osa esmakordselt.

Pohjanmaa lahkus Soomest 5. jaanuaril ja naaseb kodumaale mais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles