Piirideta meri toob Käsmu ka Soome presidendi

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Käsmu majakale.
Vaade Käsmu majakale. Foto: Aarne Vaigu erakogu

Viimsi Rannarahva Muuseum avab Viru Folgil Käsmu Meremuuseumis näituse «Piirideta meri», mis jääb avatuks kuni 10. septembrini. 

Näituse avamine toimub Viru Folgi esimesel päeval, 11. augustil kell 17.00. Avamisel kõnelevad Soome suursaadik Eestis Kirsti Narinen, president Tarja Halonen, Aarne Vaik Käsmu Meremuuseumist ning Viimsi Rannarahva Muuseumi teadusjuht Maivi Kärginen ja teadur-kuraator Külvi Kuusk.

Kuraatorid tutvustavad näitust festivalikülastajatele ka laupäeval, 12. augustil kell 12 ja kell 18

Rohkem infot ning näituse kirjelduse koos inglis- ja soomekeelse tõlkega leiad Facebookist.

Tänavune Viru Folk on pühendatud Soome sajandale juubelile. Kohal on folk-metal'i lipulaev Finntroll, akordionivirtuoos Kimmo PohjonenRommakkoWimme & Rinne, pop-folk- bänd Whale and the VillageVärttinaTopi SahaHermanni TurkkiPekko Käppi ja K:H:H:L, Kassiahastus, Jaakko Laitinen ja Väärä Raha Soomest.

Festivali avab reedel 11. augustil kell 19.45 president Tarja Halonen.

Festivalilt ei puudu ka eesti muusikud – ansambel AntsudIndigolapsedMick PedajaMari Jürjens & bändÖösorr, Dagö, Untsakad, Mari Kalkun & Runorun, Villu Talsi & Martin Müller, Kristjan Üksküla, Rüüt, Põhja Konn jpt. 

Lapsi rõõmustavad päris ehtsad tegelased Naantali Muumimaalt ehk Muumitroll, Sniff ja Väike My. Põhjanaabritele teeb ka kummarduse KÄFF ehk Käsmu filmiprogramm. Meremuuseumi tagune täitub erinevate saunadega ning festivali alal saab maitsta nii soome rahvustoite kui joogipoolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles