Leedu ja USA president rääkisid piirkonna julgeolekust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA riigipea Donald Trump ja Leedu president Dalia Grybauskaitė
USA riigipea Donald Trump ja Leedu president Dalia Grybauskaitė Foto: MATT DUNHAM/AP/Scanpix

Varssavis täna aset leidnud Kesk-ja Ida-Euroopa presidentide kohtumisel USA riigipea Donald Trumpiga rääkis Leedu president Dalia Grybauskaitė piirkondliku julgeoleku tähtsusest ja ohust, mida kujutab endast Valgevenes Astravetsis ehitatav tuumajaam.

«Täna oli kõikidel idaeurooplastel ja meie piirkonna riigijuhtidel Varssavis veel üks võimalus kohtuda, suhelda ja öelda oma arvamused välja USA presidendile Donald Trumpile. Me rääkisime juba üks kord oma lootustest Brüsselis, praegu on veel üks hea põhjus näidata ja selgitada meie arvamusi USA presidendile Trumpile. Me rääkisime temaga juba korra Brüsselis, aga praegu on veel kord hea põhjus selgitada meie eripära, ohte ja seda, mida me USA-lt ootame,» märkis Grybauskaitė oma kantselei edastatud kommentaaris.

Tema sõnutsi ei kosta USAst praegu mitte üksnes lubadusi, vaid on märgata ka piirkonna julgeolekut puudutavaid tegusid.

«Me kuuleme väga selgelt mitte üksnes julgeoleku-alaseid kinnitusi, vaid ka näeme tegusid. See on idatiiva heidutuseelarve suurendamine 40 protsendi võrra. Näeme USA üksuste paigutamist Leetu ja teistesse Balti riikidesse. Kuuleme ja teame, et vägede hulka meie riikides suurendatakse õppuse Zapad-2017 ajaks,» märkis president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles