Trump kiitis Poolat ja manitses Venemaad

Juhan Mellik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump vestleb Varssavis Horvaatia presidendi Kolinda Grabar-Kitarovićiga. Nende vahelt paistab meie riigipea Kersti Kaljulaid.
Donald Trump vestleb Varssavis Horvaatia presidendi Kolinda Grabar-Kitarovićiga. Nende vahelt paistab meie riigipea Kersti Kaljulaid. Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump ei olnud oma esimesel visiidil Ida-Euroopasse meelitustega kitsi – võõrustajamaa Poola sai kuulda ohtralt kiidusõnu.

«Ameerika armastab Poolat ja Poola inimesi. Poola pole rikastanud mitte ainult seda regiooni, vaid ka Ameerika Ühendriike,» kõneles Trump Varssavi kesklinnas Krasinski väljakul peetud esinemises. Seejuures kasutas ta Poola asukoha kirjeldamiseks nimelt terminit Kesk-Euroopa. Mitte Ida-Euroopa.

«Teie vaim on vägev. Isegi kui riigipiire saab kustutada kaardilt, siis mitte ajaloost ja südamest,» rääkis Trump marulisi reaktsioone teenides. Ühtlasi tänas ta Varssavit Ameerika sõdurite võõrustamise eest ja lubas, et ei Poola ega tema naabrid pole kunagi enam pantvangis üheainsa energiatarnija meelevallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles