Julgeolekueksperdist eurosaadik kahtleb radikaali ümberkasvatamise võimalikkuses

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnaud Danjean (vasakpoolne ülikonnas mees)ja peaminister Édouard Philippe möödunud nädalal Tapa siin NATO eelpaigutatud pataljonis teenivaid kaitseväelasi külastamas.
Arnaud Danjean (vasakpoolne ülikonnas mees)ja peaminister Édouard Philippe möödunud nädalal Tapa siin NATO eelpaigutatud pataljonis teenivaid kaitseväelasi külastamas. Foto: mil.ee

Konservatiivse Vabariiklaste partei eurosaadik Arnaud Danjean oli koos Prantsuse Senati Baltimaade komisjoni juhiga üks kahest parlamendiliikmest, kelle Prantsusmaa uus peaminister Édouard Philippe möödunud nädalal Eestisse kaasa võttis. Strasbourgis europarlamendi istungi ajal Postimehele antud intervjuus rääkis ta, et Prantsusmaale peavalu valmistavad probleemid riigi sisejulgeolekuga ja Euroopa Liidu lõunaserval lähiaastail ei kao.

-Milline on julgeolekuolukord Prantsusmaal? Mõned mu sõjaväeallikad kasutavad kõrge terroriohu tõttu teie maal toimuva kohta terminit «sõda».

Prantsuse võimud on olukorda iseloomustanud kui maksimaalset terroriohtu, hinnatakse, et umbes 10 000 – 15 000 inimest on radikaliseerunud. Loomulikult ei tähenda «radikaliseerunud» automaatselt vägivaldset ja terroristlikku. Kuid radikaliseerunute suur hulk näitab siiski, et meie oma pinnal on märkimisväärne oht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles