Hamburgis on kähmlustes protestijatega viga saanud 196 politseinikku (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A barricade is set on fire during a protest against the G-20 summit in Hamburg, northern Germany, Friday, July 7, 2017. The leaders of the group of 20 meet July 7 and 8. (AP Photo/Matthias Schrader)
A barricade is set on fire during a protest against the G-20 summit in Hamburg, northern Germany, Friday, July 7, 2017. The leaders of the group of 20 meet July 7 and 8. (AP Photo/Matthias Schrader) Foto: Matthias Schrader/AP

Hamburgis on kaks päeva kestnud kokkupõrgetes globaliseerumisvastaste aktivistidega vigastada saanud 196 politseinikku, teatas Saksamaa linna politsei reedel.

Hamburg võõrustab reedel ja laupäeval G20 tippkohtumist ning Saksa võimud on üritust turvama saatnud suured politseijõud. Alam-Saksi liidumaal asuv Hamburg on palunud teistelt liidumaadelt appi lisapolitseinikke.

Kokkupõrked puhkesid neljapäeval ning politsei saatis reedel tänavatele 900 lisakorrakaitsjat.

Kokkupõrgetes vigastada saanud protestijate arv ei ole teada. Hamburgi tuletõrje teatas reedel, et kiirabiautod on toimetanud linna haiglatesse 60 tsiviilisikut, nende seas 11 raskelt vigastatut, kes kukkusid märulipolitseinike eest põgenedes müürilt alla.

Üle 70 meeleavaldaja on võetud vahi alla.

Saksa kantsler Angela Merkel taunis vägivaldseid proteste, nimetades neid vastuvõetamatuks.

«Ma suhtun täie mõistmisega rahumeelsetesse protestidesse. Vägivaldsed demonstratsioonid seevastu seavad ohtu inimelud, ohustavad inimesi endid, seavad ohtu politseinikud ja julgeolekujõud, elanikud. See on vastuvõetamatu,» ütles ta.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles