USA katsetab lähipäevil ballistiliste rakettide tõrjesüsteemi THAAD

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ballistiliste rakettide tõrjesüsteem THAAD.
USA ballistiliste rakettide tõrjesüsteem THAAD. Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

USA raketisüsteemi katsetus
 

USA raketitõrjeagentuur (MDA) teatas reedel, paar päeva pärast Põhja-Korea esmakordset mandritevahelise ballistilise raketi katsetust, et katsetab peagi ballistiliste rakettide tõrjesüsteemi.

Raketitõrjeagentuur katsetab THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) süsteemi, mis on mõeldud lühi-, kesk- ja keskmaa ballistiliste rakettide püüdmiseks ja hävitamiseks lennu lõpufaasis.

MDA teatel korraldatakse katsetus ballistilisest raketist sihtmärgi pihta Alaskal Kodiakis USA Vaikse ookeani kosmodroomil (Pacific Spaceport Complex).

THAAD "tuvastab, jälgib ja tabab püüdurraketiga sihtmärki juuli algul," teatas MDA avalduses.

Kuigi selliseid katsetusi planeeritakse mitu kuud ette, järgneb see Põhja-Korea murrangulisele raketikatsetusele, mille järel on stalinistlik riik teoreetiliselt võimeline toimetama Alaskale mandritevahelise ballistilise raketi (ICBM).

THAAD ei ole mõeldud ICBM-i peatama, selleks on ette nähtud maismaal baseeruv raketi lennu keskfaasi püüdurraketisüsteem (GMD).

USA sõjavägi alustas sel aastal THAAD-süsteemi paigutamist Lõuna-Koreasse, ärritades Hiinat, kelle väitel destabiliseerib selline samm olukorda Korea poolsaarel.

Ühendriikidel on THAAD-patareid ka Guami ja Hawaii saartel, et peatada vajadusel Põhja-Korea kesktegevusraadiusega rakette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles