Liibüa idaosas on islamistide rünnakutes tapetud paarkümmend sõdurit (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindral Khalifa Haftari väed Benhazis.
Kindral Khalifa Haftari väed Benhazis. Foto: ESAM OMRAN AL-FETORI/REUTERS

Liibüa idaosas asuvas Benghazi linnas on alates kolmapäevast islamistide rünnakutes surma saanud vähemalt 20 sõdurit, teavitas pühapäeval kindral Khalifa Haftari relvajõudude eestkõneleja.

Haftar teatas kolmapäeval riigi suuruselt teise linna Benghazi täielikust vabastamisest džihadistide käest, kuid vastupanu on mitmel pool jätkunud.

Haftari vägede eestkõneleja kolonel Miloud Zwei sõnul osutavad islamistid endiselt vastupanu Soug al-Jaridi linnaosas, kus nende riismed varjavad endid erinevates hoonetes.

Zwei kinnitusel on linna islamiäärmuslastest puhastamise operatsioonide käigus surma saanud vähemalt 20 sõdurit. Neist kolm sattus islamistide jäetud miinilõksudele Al-Sabri ja Soug al-Houti linnajagudes.

Zwei andmetel on operatsioonide käigus tapetud kümneid pühasõdalasi ja 17 vangistatud.

Haftar arutas laupäeval Araabia Ühendemiraatide (AÜE) liidritega sõjalist koostööd. Haftar on viimastel kuudel AÜE-d külastanud korduvalt. Seekordne istung toimus päevi pärast seda, kui kindrali üksused teatasid, et Liibüa linn Benghazi on "täielikult vabastatud" pühasõdalastest, kes selle kolme aasta eest hõivasid.

ÜRO süüdistas juunis AÜE-d Haftari varustamises helikopterite ja teiste sõjaliste lennuvahenditega, kuigi Liibüale kehtib ÜRO relvaembargo.

Haftar ei tunnusta Tripolis paiknevat ÜRO toetatud ühtsusvalitsust ja toetab sellega rivaalitsevat valitsust, mis on võimul riigi idaosas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles