Pilt: beebit hoidev ISISe naisterrorist lasi end Mosulis õhku (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Al-Arabiya/Scanpix

Iraagist Mosuli linnast jõudis avalikkuse ette jäädvustus, millest jääb esmapilgul mulje, et imikuga naine üritab lahingute käest  põgeneda. Tegelikult on naise näol tegu äärmusühenduse ISIS enesetaputerroristiga, kes asub end kohe õhku laskma.

Plahvatuses sai viga hulk tsiviilisikuid ja kaks Iraagi sõdurit, kuid naine ja laps olid ainsad, kes surid.

Intsidendi jäädvustas videolindile üks Iraagi telekanal ning salvestusest näeb, kuidas naine üritas lõhkeainevesti detoneerida sõduritest möödumise hetkel, kuid see ei plahvatanud kohe, vaid alles mõne hetke pärast.

Ajakirjanikud olid sündmuskohta tulnud jäädvustama lahinguid ning said alles materjali hiljem läbi vaadates aru, millega tegu.

Lahingud Mosuli linna pärast on kestnud mullu oktoobrist alates, mil Iraagi üksused hakkasid seda ISISe käest tagasi vallutama. ISIS oli Mosuli hõivanud 2014. aasta suvel vaid mõne päevaga. Eile kuulutasid Iraagi võimud linna islamistidest vabastatuks.

Iraagi väed eile Mosulis juubeldamas. Foto:FADEL SENNA/AFP/Scanpix
Iraagi väed eile Mosulis juubeldamas. Foto:FADEL SENNA/AFP/Scanpix Foto: FADEL SENNA/AFP
Vaade Mosuli ajaloolisele keskusele. Foto: AHMAD AL-RUBAYE/AFP/Scanpix
Vaade Mosuli ajaloolisele keskusele. Foto: AHMAD AL-RUBAYE/AFP/Scanpix Foto: AHMAD AL-RUBAYE/AFP

Esmalt vallutasid Iraagi väed tagasi Mosulit ümbritsevad alad ning seejärel tungisid linna idaossa. Pärast idaosa vallutamist liiguti edasi lääneossa, kus leidsid aset rängimad relvakokkupõrked.

Mosuli tagasivallutamine ei tähenda, et ISISe-oht Iraagis oleks kadunud. Rühmituse käes on Iraagis veel mitmeid alasid ning suudab regulaarselt korraldada pommirünnakuid valitsuse kontrolli all olevatel aladel.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles