Newsweek: kui hästi räägib Putin inglise keelt? (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Aleksey Nikolskyi/Sputnik/Scanpix

Möödunud nädalal kiitis Vene president Vladimir Putin USA riigipea Donald Trumpi kuulamisoskusi, kuid nüüd on Kreml asunud kiitma hoopis Putini inglise keele rääkimise võimet.

Putinit ei kuule peaaegu kunagi rääkimas inglise keelt, kuid presidendi pressiesindaja Dmitri Peskovi kinnitusel on riigipea keeleoskus sedavõrd hea, et vahepeal parandab ta isegi tõlke, kirjutab väljaaanne Newsweek.

«Tippkohtumiste kõrval vabas olustikus räägib ta tihti inglise keelt,» selgitas Peskov riiklikule telekanalile Rossija-1, kui talt küsiti, kuidas Putin teistele tipp-poliitikutele äsja  lõppenud G20 kohtumisel lähenes.

«Läbirääkimiste ja ametlike kohtumiste ajal kasutab ta loomulikult tõlgi abi,» lisas Peskov. «Siiski saab ta inglise keelest täielikult aru ning vahepeal parandab isegi tõlke. Tõlkidel tekib alati kriisimoment. Olen ise kõrgel tasandil tõlk olnud ja hästi kursis selle ametiga kaasneva stressiga.»

Ametlikult räägib Putin lisaks vene keelele ka inglise ja saksa keelt, kuid viimast on teda erinevalt inglise keelest korduvalt kõnelemas kuuldud. Oma esimesel riigivisiidil presidendina pöördus Putin 2001. aastal Saksa parlamendisaadikute poole «Goethe, Schilleri ja Kanti keeles», nagu ta seda ise väljendas.

USA režissöör Oliver Stone väntas hiljuti Putinist dokumentaalfilmi ning seal räägib Vene president Kremli-tuuri tehes vaheldumisi vene ja inglise keeles.

Ühendriikide eelmine riigipea Barack Obama on omal ajal kiitnud Vene välisministri Sergei Lavrovi muljetavaldavat inglise keele oskust ja kalduvust tõlke parandada.

Putin inglise keeles rääkimas, algus 0:21:

Putini 2001. aastal peetud saksakeelne kõne Bundestagis, algus 2.42:

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles