Venemaa ja Poola liidrid lubasid silditüli lahendada

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Föderatsiooni president Dmitri Medvedev (paremal) ja Poola riigipea Bronisław Komorowski.
Venemaa Föderatsiooni president Dmitri Medvedev (paremal) ja Poola riigipea Bronisław Komorowski. Foto: SCANPIX

Venemaa ja Poola riigipead lubasid lahendada erimeelsused, mis tekkisid Smolenski lennuõnnetuse katastroofipaigal olnud sildi välja vahetamisega.

Poolakate seas tekitas tuska Venemaa võimude otsus vahetada välja silt, mis tuletas meelde, et täpselt aasta tagasi toimunud lennuõnnetuses hukkunud president Lech Kaczyński ja ka ülejäänud 95 surmasaanut olid teel mälestama Katõni massimõrva ohvreid.

Uuel vene- ja poolakeelsel tahvlil viidet 70 aasta tagusele ja umbes 22 000 Poola ohvitseri elu nõudnud veresaunale enam polnud. Poola meedia teatel polnud uuel sildil ka risti, nagu oli olnud vanal.

Täna kohtunud Venemaa Föderatsiooni president Dmitri Medvedev ja tema Poola kolleeg Bronisław Komorowski lubasid aga uudistevõrgu AFP teatel tüli lahendada ning paigutada katastroofipaika ühise sildi, mille tekstis on pooled eelnevalt kokku leppinud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles