Rootsis kahtlustatakse taas võõra allveelaeva sissetungi (9)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi sõjalaev HMS Visby Stockholmi lähistel võimalikku allveelaeva otsimas.
Rootsi sõjalaev HMS Visby Stockholmi lähistel võimalikku allveelaeva otsimas. Foto: Reuters / Scanpix

Rootsis kahtlustatakse taas võimalikku välisriigi allveelaeva sissetungi riigi territoriaalvetesse, sedakorda Botnia lahe piirkonnas Gävles.

Rootsi kaitsejõud ei kommenteeri, kas nad on uurinud Gävle sadamat seal tehtud veealuste tähelepanekute tõttu, vahendas Yle.

29. juunil fikseeris kajalood sadama vetes 12 meetri pikkuse ning kolme meetri kõrguse veealuse objekti. Juhtumist kirjutas esmalt väljaanne Gefle Dagblad ning täna kajastas seda ka Rootsi ringhääling SVT.

Mõni tund hiljem toimunud kordusvaatluste ajaks oli salapärane objekt kadunud.

Gävle sadama direktor Fredrik Svanbom ütles Gefle Dagbladile, et ta ei ole kunagi midagi sellist näinud. Svanbomi sõnul töötasid mõõteseaded korrektselt.

Gefle Dagblad sai anonüümse vihje, et sadamas nähti miniallveelaeva. Svanbom ei kinnita, et jutt käib just nimelt miniallveelaevast. Siiski otsustas ta loovutada vaatlusandmed kaitsejõududele, kuna neil on asja uurimiseks paremad võimalused.

Rootsi kaitsejõudude pressiesindaja Marie Tisäter ütles, et kõiki tähelepanekuid uuritakse. Ta lisas, et neid tuleb suvel palju.

2014. aasta sügisel otsisid Rootsi mereväe laevad Stockholmi skäärides võimalikku miniallveelaeva, mille sealviibimist ei suudetud lõplikult kinnitada.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles