Trumpi vanim poeg sattus Vene-skandaali

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump Jr (keskel) kallistab oma isa Donald Trumpi. Esiplaanil Trumpi minia Vanessa.
Donald Trump Jr (keskel) kallistab oma isa Donald Trumpi. Esiplaanil Trumpi minia Vanessa. Foto: Mike Segar/Reuters/Scanpix

Ameerika Ühendriikides on puhkenud president Donald Trumpi ümber uus skandaal, mis puudutab taas Vene-sidemeid – kuid nüüd on sihtmärgiks tema vanim poeg Donald Trump jr.

Väljaande New York Times vahendusel jõudis päevavalgele, et kaks päeva pärast seda, kui Trump oli valitud vabariiklaste ametlikuks kandidaadiks, kohtus Trump jr Kremliga seostatava juristi Natalja Veselnitskajaga. Kokkusaamise vahendaja oli talle öelnud, et naisel on Trumpi vastaskandidaadi, demokraat Hillary Clintoni mainet kahjustavat infot.

Trump jr püüdis loo ilmumise järel väita, et kohtumise teemaks oli üks Magnitski nimekirjaga (USA külmutas 2012. aastal Vene ametnike varad, kes olid seotud inimõiguste rikkumisega – K. V.) seotud adopteerimisjuhtum. Ent kolm Valgest Majast pärit allikat kinnitasid seejärel New York Timesile, et Trump jr nõustus kokku saama alles siis, kui talle oli saadetud meil, kus väideti – Clintonit puudutav materjal on osa Vene valitsuse abist, mille eesmärk on Trump võimule aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles