USA ja Katar allkirjastasid terrorivastase võitluse leppe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katari välisminister šeik Mohammed bin Abdulrahman al-Thani ja USA välisminister Rex Tillerson leppe allkirjastamisel.
Katari välisminister šeik Mohammed bin Abdulrahman al-Thani ja USA välisminister Rex Tillerson leppe allkirjastamisel. Foto: NASEEM ZEITOON/REUTERS

USA ja Katar, kellele naaberriigid on terrorismi toetamise eest sanktsioonid kehtestanud, teatasid teisipäeval terrorivastase võitluse leppe allkirjastamisest.

Kokkuleppest teatasid Katari välisminister šeik Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani ja riiki külastav USA välisminister Rex Tillerson.

Katariga sidemed katkestanud nelja araabia riigi ja USA välisminister kohtuvad kolmapäeval Saudi Araabias, teatasid teisipäeval Egiptuse võimuesindajad.

Egiptuse välisminister Sameh Shoukry sai oma saudi kolleegilt Adel al-Jubeirilt kutse osaleda kõnelustel Jiddah's, ütles Egiptuse välisministeerium.

"Kohtumine peegeldab nelja riigi soovi suurendada koordineerimist ja rõhutada ühtsust tegelemisel Katariga tulevikus," lisas ministeerium.

Saudi Araabia, Egiptus, Araabia Ühendemiraadid ja Bahrein teatasid juunis diplomaatiliste suhete katkestamisest Katariga, süüdistades emiraati islamiäärmuslaste rahastamises ja tihedates sidemetes Saudi Araabia peamise rivaali Iraaniga.

Tillerson väisas teisipäeval Katari, päev varem külastas ta kriisi peamist vahendajat Kuveiti.

Saudi Araabia ja liitlased teatasid teisipäeval ühisavalduses, et nende hinnangul pole USA ja Katari sõlmitud lepe kaugeltki piisav ja riigid jätkavad Katari võimude tegevuse edasist tähelepanelikku jälgimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles