FBI juhikandidaat lubas sõltumatust ja erapooletust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christopher Wray Washingtonis.
Christopher Wray Washingtonis. Foto: J. Scott Applewhite/AP/Scanpix

USA presidendi kandidaat Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) peadirektori kohale Christopher Wray lubas tagada büroo erapooletuse ja sõltumatuse FBI-välistest osapooltest.

USA presidendi Donald Trumpi valik Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) juhi kohale Christopher A. Wray vastas täna senaatorite küsimustele.

«Kui mulle antakse au juhtida seda ametkonda, siis ma luban FBI tööl juhinduda ainult faktidest, seadusest ja erapooletust õigluse poole pürgimisest. Punkt.» ütles Wray senati õiguskomisjonile kuulamisel.

«Selle töö tegemiseks on ainult üks õige viis, mille osised on range sõltumatus, reeglite järgimine, ausus ning truudus põhiseadusele, truudus meie seadustele ja truudus selle ametkonna parimatele praktikatele hirmuta, onupojapoliitikata ja kohe kindlasti hoolimata mis tahes parteidevahelise heitluse poliitilistest mõjudest,» jätkas ta.

«Ma pean direktori tähtsaimaks kohustuseks tagada, et mitte miski ei juhiks isetuid FBI patrioote kõrvale nende missioonilt.»

Wray avaldas toetust FBI endisele juhile Robert Muellerile, kes juhib Venemaa sekkumist uurivat juurdlust.

«Ma ei arva, et peadirektor Mueller on nõiajahil,» lausus Wray istungil. Tunde varem nimetas president Donald Trump juurdlust suurimaks nõiajahiks poliitika ajaloos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles