Leedu valitsus kõigub

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu peaminister Saulius Skvernelis (paremal) ja Talurahva ja Roheliste Liidu esimees Ramūnas Karbauskis.
Leedu peaminister Saulius Skvernelis (paremal) ja Talurahva ja Roheliste Liidu esimees Ramūnas Karbauskis. Foto: PETRAS MALUKAS/AFP/Scanpix

Leedu Sotsiaaldemokraatlik Partei peab septembri lõpus või oktoobri alguses otsustama, kas jääda Talurahva ja Roheliste Liiduga koalitsiooni või lahkuda, ütles sotside esimees Gintautas Paluckas täna.

Paluckase sõnul teeb ta erakonna eestseisusele homme ettepaneku anda küsimus erakonna nõukogule arutamiseks.

«Teen eestseisusele ettepaneku pöörduda erakonna nõukogu poole, seal korraldame aga laia arutelu,» lausus Paluckas. «Nõukogu koguneb septembri lõpus-oktoobri alguses ja seal langetatakse põhimõtteline otsus.»

Eestseisuses on umbes 50 liiget, nõukogus 250.

Paluckas hakkas lahkumisplaanist rääkima, kui Roheliste Liit sõlmis opositsiooniparteiga Isamaaliit-Leedu Kristlikud Demokraadid leppe metskondade reformi ja kütte käibemaksusoodustuste vallas. Paluckase sõnul näitab kokkulepe, et edaspidi otsitakse koalitsioonis üksmeelt järjest harvemini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles