Brexiti kell tiksub Brüsseli ja Londoni vaidluste saatel armutult edasi

Kerstin Meresma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia ja ELi lipud. Veel seisavad need kõrvuti.
Suurbritannia ja ELi lipud. Veel seisavad need kõrvuti. Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS/Scanpix

Brittide juures pole pingeline mitte ainult välis-, vaid ka sisepoliitika ja peaminister Theresa May jalgealune on aina ebakindlam. 

Läinudkuistel erakorralistel parlamendivalimistel konservatiivide kaotatud kohtade tõttu on pehmema Brexiti toetajad – eesotsas rahandusministri Philip Hammondiga – valitsuses oma mõjuvõimu suurendanud. May valitsus aga väidab kindlameelselt, et muutusi Brexiti-poliitikas tehtud pole ja neid pole ka kavas. Briti töölispartei on seevastu öelnud, et enne kui May selgitab, mida leppeta lahkumine brittidele tähendab, konservatiividega koostööd ei tehta.

Brexiti läbirääkimiste teine ring algab esmaspäeval, kuid lahkarvamused Suurbritannia ja Euroopa Liidu lahutusleppe eri punktide üle ei näi vähenevat. Üks tuliseim vaidluspunk on endiselt ELi kodanike õigused Suurbritannias pärast Brexitit ja brittide kanda jääv niinimetatud lahutusarve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles