Ungari valitsus lubas lõpetada Sorosi vastase reklaamikampaania

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktivistid rebivad Budapestis maha George Sorosi vastast reklaamplakatit.
Aktivistid rebivad Budapestis maha George Sorosi vastast reklaamplakatit. Foto: AP / Scanpix

Ungari valitsus teatas kolmapäeval, et lõpetab sel nädalal oma vastuolulise reklaamikampaania miljardärist filantroobi George Sorosi vastu.

Ungaris sündinud ja Ühendriikides elavast 86-aastasest liberaalsete väärtuste eestvõitlejast on saanud üks Ungari populistide ja rahvuslaste suuremaid vihavaenlasi.

Reklaamikampaania eesmärgiks oli edendada valitsuse migratsioonivastast poliitikat, naeruvääristades samas Sorosi toetust põgenikele ja migrantidele.

Reklaame, mis hinnanguliselt läksid maksma umbes 21 miljonit dollarit, on olnud viimastel nädalatel Budapestis praktiliselt võimatu mitte märgata.

Soros süüdistas eelmisel kuul peaminister Viktor Orbánit, et see on muutnud Ungari maffiariigiks. Orbán teatas omakorda, et Sorosi poliitika on elitistlik ja demokraatiavastane ning suunatud Ungari rahva vastu.

Ungari valitsuse infokeskus ütles kolmapäeval, et lõpetab kampaania laupäeval. Opositsiooniaktivistid lubasid aga alustada plakatite eemaldamist juba varem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles