Fotod: Pamplona härjajooksus sai kaks inimest puskida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hispaanias Pamplonas sai täna iga-aastaste San Fermini pidustuste raames seitsmendas härjajooksus vigastada neli inimest, veel kaks sai puskida, ütlesid arstid.

Kõik neli viidi haiglasse ning nende vigastuste tõsidust hinnatakse, ütles Navarra haigla arst Jon Arizeta täna. Arsti sõnul said kaks inimest puskida jalapiirkonda ning kaks inimest peavigastuse.

Festivali seitsmes härjajooks 850 meetri pikkusel munakivitrassil kestis kaks minutit ja 40 sekundit.

Viimati sai keegi härjajooksus puskida festivali esimesel kahel päeval, reedel ja laupäeval. Enamik neist, kes vigastada saavad, saavad viga kukkudes või härgade jalge alla jäädes.

San Fermini pidustused kestavad üheksa päeva ning on saanud nime linna kaitsepühaku järgi. Fiesta kirjutas surematuks Ernest Hemingway oma 1926. aastal ilmunud romaaniga «Ja päike tõuseb».

Pidustuste ajal jooksevad tuhanded inimesed iga päev kuue härja ees mööda kitsast 850 meetri pikkust teed härjatarandikust areenile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles