Mosulist naasnud Eesti rindeoperaator: kõikjal rusud, laibad ja kohutav hais (6)

Martin Kutti
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Äsja Iraagist naasnud rindeoperaatori Ivar Heinmaa sõnul osutavad terroristid ISISe peamises linnas Mosulis veel viimast vastupanu, võitlejate pered põgenevad vanalinnast ja vaenupooled üritavad vastastikku kätte maksta. Mosuli lääneosa ja vanalinn on maatasa.

Heinmaa käis Mosulis Soome rahvusringhäälingu Yle lähetusel koos soome ajakirjaniku Aisha Zidaniga teletööd tegemas. Suurem osa salvestatust on juba Soomes teleekraanile jõudnud. Eestlase sõnul viidi nad nii Ida- kui ka Lääne-Mosulisse, aga kuna linna idaosa võtsid valitsusväed ära juba ammu, on olukord seal enam-vähem normaalne, mis tähendab, et hoonetest on varemetes vaid umbes kolmandik.

«Lääne-Mosul ja eriti vanalinn on täiesti sodi. Al-Nuri mošee, kus ISISe liider al-Baghdadi kolm aastat tagasi kalifaadi välja kuulutas, on täiesti maatasa. ISIS lasi selle taganedes õhku, ka on kokku kukkunud minarett,» lausus Heinmaa.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles