Jaapani kirdeosa tabas taas tugev maavärin

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fukushima tuumajaamast 70 kilomeetri kaugusel asuvas Koriyama linnas mõõdeti täna inimeste radiatsioonitaset.
Fukushima tuumajaamast 70 kilomeetri kaugusel asuvas Koriyama linnas mõõdeti täna inimeste radiatsioonitaset. Foto: SCANPIX

Jaapani kirdeosa raputas kohaliku aja järgi täna pärastlõunal tugev maavärin, mis pani pealinnas Tokyos hooned vappuma. Tsunamihoiatust aga ei antud.

Rahvusringhääling NHK teatas viitega Jaapani meteoroloogiaametile, et järjekordse maavärina tugevuseks Fukushima prefektuuris mõõdeti 6,3 magnituudi. USA geoloogiateenistuse sõnul oli maavärin 6,0-magnituudine ja selle epitsenter asus 70 kilomeetrit Fukushima linnast lõunas, vahendas AFP.

Võimud andsid probleemses Fukushima 1. tuumajaamas viibivatele töötajatele korralduse evakueeruda. Sarnane käsk anti neile ka eile, mil piirkonda raputas 7,1-magnituudine maavärin.

Jaapani võimud teatasid täna, et tõstsid Fukushima tuumaõnnetuse raskusastme maksimaalseks ehk rahvusvahelisel 0-7 skaalal seitsmele. See on esimene kord pärast 25 aasta tagust Tšernobõli katastroofi, mil tuumaõnnetusele on maksimaalne raskusaste määratud.

Ametiisikute sõnul moodustab Fukushimast keskkonda levinud radioaktiivsete ainete määr praegu umbes kümme protsenti Tšernobõli radioaktiivsusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles