Somaalia armee teatas mitmete islamiäärmuslaste tapmisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia pealinnas pärast juunikuist terrorirünnakut politsejaoskonnale.
Somaalia pealinnas pärast juunikuist terrorirünnakut politsejaoskonnale. Foto: Mohamed Abdiwahab/AFP

USA sõjaväelaste toetatud Somaalia armee ründas neljapäeval islamiäärmuslaste kontrolli all olnud Kunya-Barrow küla riigi lõunaosas, teatasid luureametnikud.

Allikate andmetel ründasid valitsusvägede eriüksuslased, keda toetasid kaks USA lahingukopterit, küla kahest suunast ja tapsid mitmeid äärmusrühmituse Al-Shabaab võitlejaid.

Operatsiooni käigus vabastati ühtlasi hulgaliselt islamistide käes vangis olnud inimesi.

USA president Donald Trump andis märtsis Pentagonile loa terroritõrjeoperatsioonideks Somaalia valitsuse toetuseks.

Somaalias ja naaberriigis Keenias tegutseva Al-Shabaabi vastu on tegevust hoogustanud nii Somaalia julgeolekujõud kui ka USA. USA korraldas eelmisel nädalal Somaalias ühtlasi järjekordse õhurünnaku Al-Shabaabi äärmuslaste vastu. Kaks eelmist rünnakut leidsid aset 2. juulil ja 11. juunil.

Terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud rühmitus Al-Shabaab on alates 2007. aastast võidelnud rahvusvaheliselt toetatud valitsuse kukutamiseks Somaalias.

Somaalia uus president Mohamed Abdullahi Mohamed kuulutas 6. aprillil riigi sõjatsooniks ja alustas Al-Shabaabi vastu uut pealetungi, kuulutades samas välja pühasõdalastele mõeldud 60-päevase amnestiaperioodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles