Carl Lewis siirdub poliitikasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carl Lewis pole varem kunagi valitavale ametikohale kandideerinud.
Carl Lewis pole varem kunagi valitavale ametikohale kandideerinud. Foto: SCANPIX

Üheksakordne olümpiavõitja, USA legendaarne kergejõustiklane Carl Lewis teatas kavatsusest kandideerida demokraatide ridades New Jersey osariigi senatisse.

49-aastane Lewis tegi otsuse teatavaks eile koduses Burlingtoni maakonnas oma ema ja teiste pereliikmete kõrval, vahendas AP.

Lewis, kes avaldab oma valimisplatvormi lähipäevil, loodab enda sõnul poliitikasse siirdumisega inspireerida inimesi ja julgustada neid üheskoos parandama lastele antava hariduse taset New Jerseys, eriti kehalise kasvatuse osas.

Maailma üheks kõigi aegade parimaks kergejõustiklaseks peetav Lewis pole varem kunagi valitavale ametikohale kandideerinud. New Jersey senati kohale osariigi 8. valimisringkonnas pürgib ta demokraatide esindajana, tema vastaseks saab tõenäoliselt olema vabariiklane Dawn Addiego.

Lewis võitis 1984. aasta Los Angelese mängudel neli kulda, nii 1988. aastal Soulis kui ka neli aastat hiljem Barcelonas kaks ja 1996. aastal Atlantas veel ühe kulla.

Lewis naljatles, et ta pole enam nii kiire kui aastate eest, kuid loodab ise kõigis 20 linnas tema ringkonnas valijatega kohtumas käia.

«Kavatsen kogu aeg sõltumatult mõelda, ma teen seda, mida pean õigeks,» lubas Lewis.

New Jersey osariigi parlamendivalimised leiavad aset tänavu novembris. Praegu on demokraatidel enamus nii esindajatekojas kui senatis, ent Lewis peab võitma ringkonnas, kus valijad on traditsiooniliselt eelistanud vabariiklasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles